Finále se blížilo k rozstřelu. Pak se k hlavičce dostal Kusý a Cerekvice jásala

Fotbalisté Slavoje Cerekvice nad Loučnou opanovali letošní ročník okresního poháru. V dramatickém finálovém střetnutí hraném na stadionu v Janově přetlačili soupeře z Hradce nad Svitavou, když vítěznou branku zaznamenal Jan Kusý v poslední minutě. Cerekvice tak navázala na svůj pět let starý triumf, Hradec svoji první finálovou účast v prvenství neproměnil.

Janovští organizátoři připravili důstojné podmínky pro finálový souboj a ten před pěknou diváckou kulisou na skvěle připraveném pažitu nabídl dramatickou podívanou od první do poslední minuty.

„Fotbalu by pomohl rychlý gól,“ říká se často v podobných utkáních a tady přišel po pár desítkách sekund, když Hradečtí kombinačně přehráli soupeřovu defenzivu, Janko se dostal sám před gólmana Vostrčila a prostřelil ho.

První poločas vyzněl pro Hradec lépe jak výsledkově, tak herně, Cerekvice se směrem dopředu prosazovala ztuha a hrozila spíše ojediněle.

Zato nástup do druhé části hry vyšel Slavoji dokonale. Válek zařídil bleskové vyrovnání, hned vzápětí padl za Šperkova zásada další gól, ten neplatil pro ofsajd, ale v 51. minutě zakončil rychlý výpad V. Lněnička a skóre bylo naruby.

Ne na dlouho, neboť Hradec se z ledové sprchy oklepal a zareagoval rychlým srovnáním stavu, po rozehrané standardní situaci se prosadil Uhlíř – 2:2.

A ve zbytku zápasu se rozpoutal tvrdý boj o každý metr hřiště, v němž zajímavých situací před oběma brankami ubývalo. Takže s blížícím se závěrem všechno směřovalo k rozstřelu a možná, že si ho většina přihlížejících i přála, protože penaltová loterie v okresním fotbale bývá zřídkakdy k vidění.

Jenže fotbal se neptá na přání a rozhodující moment pohárového finále přišel dříve. V 90. minutě rozehráli Cerekvičtí rohový kop, na ten si naskočil nedůsledně pokrytý Jan Kusý a jeho přesně umístěná hlavička drama rozsekla.

Okresní pohár s ním pětitisícová finanční premiéra letos patří Cerekvici, ani Hradec ovšem neodešel s prázdnou. V každém případě se oba týmy podílely na napínavém fotbalovém zážitku.

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *