Podzim v TauerGroup okresním přeboru: Cerekvickou nadvládu narušil opatovský nájezdník

Podzimní část bojů v nejvyšší okresní soutěži fotbalistů rozdala karty pro jarní odvety. Je zřejmé, které týmy se přihlásily do bitvy o „vstupenku“ do krajské I. B třídy, stejně tak je evidentní, kde vykrystalizovali kandidáti sestupu.

V každém případě je přebor rozehrán velice zajímavě a až se mužstva na konci března vrátí na trávníky, bude na obou pólech pořadí k řešení řada zápletek.

Ve vedení je po podzimní etapě cerekvický Slavoj, což rozhodně nelze hodnotit jako překvapení. Ba právě naopak, je to naplnění jeho vysokých předsezonních ambicí, i když je fakt, že si u řeky Loučné možná představovali lehce komfortnější pozici než bodovou shodu s druhým a pouze dvoubodový odstup na třetího. Nezdary v Morašicích a na závěr v Kamenné Horce však ukázaly, že ani v Cerekvici nehrají stroje, nýbrž lidé, kteří se nevyvarují slabších dnů. Na druhou stranu, aspoň udělali jaro atraktivnějším… Slavoj se prosazuje brutální ofenzivní silou, dal o sedmnáct gólů více než Opatov a nadále je zákonitě považován za favorita číslo jedna. Už však ví, že nedostane nic automaticky a kýžený postup musí perně vybojovat.

OŽIVENÍ SOUTĚŽE

A propos Opatov… Mančaft podceňovaný, jakoby ho ne všichni brali vážně, jakoby si říkali, že to přece nemůže vydržet, A ejhle, on to nakonec vydržel tak, že málem sahal po pozici půlmistra. Možná Opatovští vyrovnaností svých výkonů překvapili i sam sebe. Nebyl snad soupeř, jehož by vyloženě zdrtili, ale téměř vždycky našli nějakou cestičku, jak dát minimálně o gól více než protivník. A tohle umění se cení. Pokud si ho podrží i do jara, můžeme se od nich nadít velkých věcí.

Top trojku uzavírá Březová jako nejlepší z nováčků, kteří mimochodem nepochybně přinesli ve všech případech vpád dravých ryb do přeborového rybníčku. Březovští mohli být dokonce první, pokud by v předposledním dějství vyhráli dramatickou bitvu s Opatovem. Nestalo se, i tak však mohou být spokojeni, i u nich je potřeba ocenit stabilní formu bez výraznějších výkyvů podpořenou velmi kvalitní defenzivní fází.

BEZE STRACHU DO BOJE

Jeden z nejlepších podzimů poslední doby prožilo Jevíčko, především výtečná obrana byla v jeho podání hodná zaznamenání, nebývala tam zvykem. Jen tento tým dokázal připravit o body vedoucí Cerekvici na jejím hřišti, bude s ním potřeba vážně počítat. Mladějov vletěl do soutěže v roli nováčka bez bázně a hany, oživil ji otevřeným útočným fotbalem se značným počtem vstřelených, ale i inkasovaných branek, což sice ne vždy vedlo k požadovanému výsledku, divákům se to ale muselo určitě líbit.

Bysterští to po letním nečekaném skonu trenéra Aleše Soukeníka neměli jednoduché, začali ale famózně – třemi výhrami. Potom však zopakovali svoje vystoupení z předešlých let, znovu neudrželi výkonnost na stabilní úrovní, jejich výkony a výsledky začaly kolísat a nedostali se tudíž na pozice, na jaké si mysleli. Lepší polovinu okresního přeboru uzavírají Jaroměřice a to na Malé Hané není v porovnání z předešlými ročníky valný důvod ke spokojenosti. Zásadní potíží je zde střelecká produktivita, dlouholetému top kanonýrovi Danielu Švecovi to nepadalo tak, jak byl zvyklý, a náhrada se nenašla.

ŠPATNÝ I DOBRÝ ZÁVĚR

Horní Újezd se do okresní „rodiny“ vrátil po sestupu z kraje a na nic lepšího než střed tabulky nedosáhl. Po špatném začátku se zlepšoval, až to vypadalo, že bude pokukovat po předních příčkách, jenž za poslední čtyři kola uhrál jediný bod a rozlet skončil. Na to, že postupovala dodatečně ze třetího místa, zvládla Kamenná Horka svoji úlohu více než obstojně. Do sedmého kola přitom čekala na první vítězství, také proto musí po dobrém podzimním finiši korunovaném skalpem Cerekvice brát svoji aktuální příčku všemi deseti.

Trpké zklamání připravili svým fanouškům morašičtí fotbalisté, s nimiž snad většina fotbalové veřejnosti, Svitavský deník nevyjímaje, počítala jasně do popředí přeboru. Ukázalo se to ovšem jako chybný odhad, protože se po celou dobu trápili neskutečně nevyrovnanými výkony, dokázali porazit Cerekvici a zvítězit hladce v Horním Újezdu, ale také nafasovat doma „pětku“ od Horky.

EXISTENČNÍ NEJISTOTA

A jsme v tabulkovém podpalubí, kde se více než co jiného bude skloňovat slovo udržení. Dlouhá Loučka a Linhartice získaly na podzim shodně po dvou vítěstvích, což na nic extrovního pochopitelně stačit nemohlo. V obou případech platí, že by se našlo pár světlejších momentů, které ovšem do zachmuřených tváří mnoho optimismu nevnesly.

Zůstává dvojice, která si od srpna do listopadu procházela tak trochu malým fotbalovým peklem. V Městečku Trnávce krvácela především defenziva a proud obdržených branek se nedařilo zastavit, což byl limitní faktor pro jakékoli snažení a nečekaná výhra v Morašicích zůstala sirotkem. Radiměř na tom byla ještě hůře, ta se po sympatickém vystoupení v předcházejícím ročníku od začátku nechytala. Aby také ano, když se nadřela na každý gól jako kůň zapřažený do pluhu a ztrácela i zápasy, které neměla rozehrané beznadějně.

Zajímavosti z okresních trávníků:

V podzimní části soutěžního ročníku bylo odehráno celkem 91 utkání, ve kterých padlo 362 branek.

Nejproduktivnějším mužstvem je Cerekvice. Její střelecké konto se zastavilo na čísle 54, což je průměr přes čtyři (!) góly na zápas. Na opačném pólu této statistiky je Radiměř jen s osmi vstřelenými góly.

Nejpevnější obranou se chlubili v Jevíčku, které inkasovalo 12 branek, v průměru tedy ani ne jednou za zápas. Co by za to dali v Městečku Trnávce (43) a Radiměři (38).

Nejvíce branek v jednom utkání padlo v měření sil mezi Dlouhou Loučkou a Cerekvicí nad Loučnou – 11 (3:8). Rekordní výše vítězství byla o osm gólů (Bystré – Radiměř 8:0 a Cerekvice – Jaroměřice 8:0). Cerekvičtí měli „prsty“ také v sedmigólových výhrách (Městečko Trnávka – Cerekvice 0:7 a Cerekvice – Mladějov 8:1). Jednou z pozoruhodných okolností je fakt, že se nezrodil žádný bezgólový výsledek.

Nejvíce žlutých karet nasbíral v podzimních duelech Radek Milota z Březové nad Svitavou (8), druhým „zlým mužem“ pak je Dominik Křivánek z Dlouhé Loučky (6). Vyloučeno bylo dohromady devět fotbalistů, ani jeden z nich však dvakrát.

Nejvyšší návštěva podzimu se podle oficiálních údajů sešla na utkání 4. kola Jevíčko – Mladějov (260).

Nejlepší střelci:

1. Daniel Uher
(Cerekvice) 12

2. – 3. Jakub Kalánek (Opatov)
David Kučera (Bystré) oba 11


Zdroj: https://svitavsky.denik.cz/fotbal_region/podzim-v-okresnim-preboru-cerekvickou-nadvladu-narusil-opatovsky-najezdnik-20181217.html

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *