Soutěžní ročník 2018/2019 je za dveřmi

Šestadvacet týmů v kategorii dospělých rozehraje mistrovský ročník v soutěžích OFS Svitavy. Je to hodně, nebo málo? Nelze si rozhodně stěžovat, už z toho důvodu, že je to po několika letech poprvé, co z „mapy“ nevypadla ani jedna fotbalová obec. A to je dobře.

Poté, co postupně „zmizely“ Rychnov, Staré Město, Jedlová, Vendolí či Chornice, tentokrát přes veškeré potíže všude udrželi kopanou při životě. Jediným celkem, který ukončil svoji činnost, je B mužstvo Poličky, čemuž se ovšem po velmi problematické jarní části tamního klubu asi nelze divit…

okresním přeboru se představí čtrnáct mančaftů. Chybí postoupivší Janov a sestupující Křenov s Hradcem. Nováčky ze III. třídy jsou Březová a Mladějov, jako náhrada za nepřihlášenou Poličku se do přeboru podívá i Kamenná Horka (Moravská Třebová C nabídku na postup neakceptovala). Soutěž začíná o víkendu 11. a 12. srpna prvním dějstvím, v jehož rámci se odehrají mimo jiné prestižní bitvy Březová vs. Kamenná Horka nebo Cerekvice – Horní Újezd.

Okresní III. třída se přidá o týden později. Účastníků je dvanáct, tzn., že na podzim i na jaře se odehraje o dvě kola méně. Přihlásily se všechny oprávněné kluby, nepřibyl nikdo nový, hrát se bude opět o dvě postupová místa do okresního přeboru.

Soutěž dorostu v počtu hráčů 8 + 1 bude pokračovat za účasti sedmi družstev, přičemž byla premiérově spojena s OFS Chrudim a startovat bude i jeden zástupce OFS Ústí nad Orlicí z Rudoltic. Hraje se tříkolovým systémem každý s každým.

V žákovských kategoriích se znovu povedlo solidně naplnit přebor starších žáků 8 + 1. Mezi jedenácti celky se v něm objevuje překvapivě áčko TJ Svitavy (!). „Hosty“ jsou opět Němčice.

Spolupráce s OFS Chrudim si najde efekt i mezi mladšími žáky. Čtveřice ze Svitavska (Horní Újezd, Dolní Újezd, Bystré, Svitavy B) nebude hrát svoji soutěž samostatně, nýbrž se přidá k početně silnější chrudimské sestavě.

A zbývají ještě kategorie starších a mladších přípravek, ty jsou dohromady obsazeny osmnácti týmy (jedenácti staršími a sedmi mladšími), což je v podstatě na standardní úrovni předcházejících let.

Okresní fotbalová sezona začíná jako vždy úvodním kolem Poháru OFS Svitavy mužů (4. – 5. srpna), ve kterém se střetnou následující dvojice: Mladějov – Jaroměřice, Borová – Bystré, Radiměř – Morašice, Horní Újezd – Čistá, Linhartice – Opatov, Kamenná Horka – Cerekvice nad Loučnou, Městečko Trnávka – Březová nad Svitavou a Dlouhá Loučka – Jevíčko.

Mistrovské fotbalové soutěže řízené OFS Svitavy 2018/2019

OKRESNÍ PŘEBOR MUŽI:

Cerekvice, Morašice, Dlouhá Loučka, Horní Újezd, Jevíčko, Jaroměřice, Městečko Trnávka, Mladějov, Březová, Linhartice, Radiměř, Bystré, Opatov, Kamenná Horka

III. TŘÍDA MUŽI:

Boršov, Třebařov, Moravská Třebová C, Kunčina B, Borová, Křenov, Hradec, Sebranice, Čistá, Koclířov, Rohozná, Trstěnice

MEZIOKRESNÍ PŘEBOR DOROST 8 + 1:

Kunčina/Mladějov, Březová, Rudoltice, Luže-Rosice u Chrasti, Svratouch, Proseč, Pomezí

OKRESNÍ PŘEBOR STARŠÍ ŽÁCI 8 + 1:

Němčice, Křenov, Městečko Trnávka, Březová, Hradec, Dolní Újezd, Opatov, Sebranice, Kunčina/Mladějov, Morašice-Horní Újezd, Svitavy

OKRESNÍ SOUTĚŽ STARŠÍ PŘÍPRAVKY:

Cerekvice, Hradec, Březová, Jevíčko, Radiměř, Sebranice, Borová, Koclířov, Janov, Jaroměřice, Horní Újezd-Morašice

OKRESNÍ SOUTĚŽ MLADŠÍ PŘÍPRAVKY:

Bystré, Čistá, Sebranice, Borová, Březová, Jevíčko, Horní Újezd-Morašice

Autor: Radek Halva


Zdroj: https://svitavsky.denik.cz/fotbal-okres/dodatecny-postup-pro-horku-meziokresni-spoluprace-u-mladeze-20180724.html

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *