Podpořit úhrady za rozhodčí z prostředků FAČR, uložili delegáti předsedovi

Valná hromada Okresního fotbalového svazu Svitavy měla poklidný průběh. Nebylo divu, nejednalo se o valnou hromadu volební, vedení svazu složilo delegátům z jednotlivých klubů účty za svoji práci v uplynulém roce.

Vlastně spíše půlroce, protože minulé jaro bylo z covidových důvodů bez fotbalu a teprve v jeho závěru se povedlo uspořádat náhradní letní poháry.

Předseda Výkonného výboru OFS Svitavy Jindřich Novotný ve své zprávě mimo jiné vyzdvihl vysoký počet mládežnických družstev v okresních soutěžích. „Jsem rád, že v červnu budeme moci vyhlásit historicky prvního okresního přeborníka mladšího žactva a že naše několikaletá snaha, aby tato kategorie zapustila svoje kořeny, se díky klubům setkala s úspěchem. Stejně tak je velmi dobře, že se s pozitivním ohlasem setkal okresní přebor dorostu 8 + 1, který se konečně hraje na velké branky,“ uvedl Novotný.

Hostem valné hromady byl předseda Výkonného výboru Pardubického KFS René Živný a s ním delegáti probírali především otázku úhrady nákladů na rozhodčí a delegáty z prostředků FAČR, kterých se poněkud nedostává… „Pro jarní část se nic nemění, vše zůstane při starém,“ ujistil Živný.

Valná hromada následně svým usnesením zavázala předsedu VV OFS, aby na červnové valné hromadě FAČR prosazoval a podpořil takové kroky, které povedou k zachování nynějšího modelu plateb za rozhodčí a delegáty i do budoucna.

Na valnou hromadu navázal aktiv klubů před jarní částí soutěžního ročníku, během něhož vystoupili předsedové jednotlivých odborných komisí OFS.

Mistrovské jaro vypukne o nadcházejícím víkendu 26. a 27. března, kdy jsou na programu semifinále okresního poháru, úvodní jarní dějství III. třídy a jedno předehrávané utkání okresního přeboru.

Radek Halva

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *